Havale veya Eft ile :
Tüm Program: I  Tek Ders Giriş: 

Biletix ile:
Tüm Program: 

*** Ödemenizi İbana yollamak isterseniz tüm program veya tek ders kayıtları için ön başvurunuzu tamamladığınızda havale/eft yapacağınız Erimtan müze banka bilgileri mail adresinize yollanacaktır. Ayrıca aynı fiyatlardan Erimtan müze gişeden kredi kartı ile yapabilirsiniz.

***Sadece tüm programı Biletix'den satın almak isterseniz aşağıdaki bağlantıdan sayfaya yönlendirileceksiniz. Ders101 eğitimlerine ilk defa katılıyorsanız ön başvurunuzu yaparsanız duyurularımızdan haberdar olabilirsiniz.

***Biletix Link

Prof. Dr. Tayfun Atay'ın (özgeçmiş için tıklayınız) yürüteceği antropoloji eğitimimiz sadece yüz yüzedir. 6 haftalık programımızın toplam süresi 12 saattir. 

Konusu:
Sözcük anlamı “insanbilim” olan antropoloji, insan toplumlarının ve kültürlerinin karşılaştırmalı incelemesi olarak tanımlanabilir. İnsanı “biyo-kültürel varlık” olarak göreli, karşılaştırmalı, bütüncü yaklaşımla ele alan antropologlar, farklı toplum ve kültürleri hem biyolojik hem de kültürel çerçevede çözümlemeye, anlamaya ve açıklamaya çalışırlar. Bunu yaparken insan çeşitliliğini sergilemek kadar kendi insanî ve toplumsal varlığımızın kültürel bir eleştirisi de hedeflenir. Bu çerçevede antropoloji, bize uzak ve yabancı olanı yakın ve aşina kılma; bize aşina ve yakın olanı da belli bir mesafe ya da uzaklıktan ele alıp eleştirel çözümlemeye uğratma girişimidir.

Antropoloji insanı, “insan olma”nın farklı, çeşitli ve alternatif yollarına ilişkin farkındalık içine sokar. Dolayısıyla insan türüne zaman içinde (tarihsel) ve dünyanın her yerinde karşımıza çıkan çeşitliliğiyle (coğrafik) ilgi, antropolojiyi bir çalışma disiplini olarak ayırt eder.

Çarpıcı bir şekilde toparlayacak olursak, antropoloji hepimize, “kendinden uzaklaş, ‘öteki’ne yakınlaş, sonrasında kendini çok daha iyi-doğru bil” önerisinde bulunan bir insani pratiktir.

Önerilen çalışma programında, antropoloji hakkında genel bir bilgilendirme sağlamanın ötesinde, bugünün kaotik-distopik dünyasında daha iyi bir gelecek ümidini hâlâ diri tutmak adına antropolojiden ne gibi katkılar sağlanabileceği irdelenecektir. 

İçeriği:
Etkinliğimizin her dersi haftada bir gün, yaklaşık 45 dakikalık iki oturumdur. İki oturum arası 10 dakikalık ara verilecektir. İkinci oturum sonunda soru cevap bölümüz olacaktır.

1. Hafta: 11 Kasım
Antropoloji: Yeryüzünü Farklı Olanın Gözleriyle Görebilmek.

2. HAFTA: 18 Kasım
Kültür: İnsanın İkinci Doğası.

3. Hafta: 25 Kasım
İnsanın Antropolojik Tarihi: Antropoid Maymunlardan Android Robotlara…

4. Hafta: 02 Aralık
Kültürü Yaşamak ve Yazmak: Etnografi (Antropolojik Yöntem).

5. Hafta: 09 Aralık
Kültürü “Okumak” (Antropolojik Kuramlar)-I: Evrimcilik, Difüzyonizm, Tarihi-Özgücülük, Yapısal-İşlevselcilik.

6. Hafta: 16 Aralık
Kültürü “Okumak” (Antropolojik Kuramlar)-II: Kültürel-Maddecilik, Yorumcu-Simgecilik, Postmodern Etnografi.

Prof. Dr. Tayfun Atay'ın (özgeçmiş için tıklayınız) yürüteceği  antropoloji eğitimimizin  işleyişi ile ilgili :
"Sık Sorulan Sorular" (SSS) bölümünde bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.
 Tüm programı veya istediğiniz haftayı hediye etmek isterseniz detaylar için iletişim bölümündeki numaradan bize ulaşabilirsiniz.

Adres: Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Kale, Gözcü Sk. No:10,  Altındağ/Ankara