Ön başvuru yaptığınızda bilgi vermek için sizinle bağlantıya geçilecektir. 
Başvurunuzu tamamlamak isterseniz kayıt olduktan sonra çıkan sayfadaki adımları takip edebilirsiniz.

Eğitimimiz 3 modül veya modül bazında katılıma uygun olarak hazırlanmıştır. Bu sayfada verilen bilgiler " Kamusal Alandan Politik Kamusal Alana Geçiş" modülü içindir. Diğer modüllerin detaylarına eğitimler bölümümüzden ulaşabilirsiniz.  

3. Modül eğitimimiz 4 ders olup toplam süresi 8 saattir. 

Eğitimin Konusu:
Estetik ve Politika eğitim dizisinde modern toplumun politik yapısının kültürel temelleri tartışılmaya çalışılacaktır. Eğitimin ana fikri Politik Cumhuriyet’in temelinde aslında Poetik Cumhuriyet’in bulunduğunu göstermektir. Bu sürecin özellikle Avrupa tecrübesinde nasıl meydana geldiği, sık sık Türkiye tecrübesiyle karşılaştırılarak ele alınacaktır. Bu çerçevede modern toplumlar (Avrupa) ile modernleşme toplumları (örneğin Türkiye) arasındaki benzerlikler ve farklılıklara dikkat çekilecektir. Asgari bir politik demokrasi için gerekli olan poetik (kültürel) altyapı koşulları incelenmeye çalışılacaktır.

Eğitim dizisinin teması Besim F. Dellaloğlu’nun “Poetik ve Politik: Bir Kültürel Çalışmalar Ansiklopedisi” başlıklı kitabına dayanmaktadır. Kitabın ansiklopedik yapısına riayet edilerek tarihsel bir takip yerine, kavramlar ve kurumlar üzerinden bir planlama yapılacaktır. Bu nedenle eğitimin daha faydalı olabilmesi açısında katılımcıların derslere paralel olarak kitabın ilgili bölümlerini okumaları önemlidir. Ayrıca kitabın kendi dipnotları ve kaynakçası eğitimi takip edecekler için öncelikli bir okuma listesi olarak değerlendirilebilir.  Dersler boyunca konuyla ilgili olan temel metinlerin ayrıca altı çizilecektir.

Kitabın yayınlanmasından sonra Besim F. Delalloğlu’nun konuyla ilgili yaptığı okumalar, araştırmalar, tartışmalar da eğitim programına dâhil edilecektir.

Besim F. Dellaloğlu ile üç modüllük eğitimimizin "Kültürel Kamusal Alandan Politik Kamusal Alana Geçiş" başlıklı üçüncü modülünde işlenecek konu başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz. Diğer modüllerin içeriğine eğitimler bölümümüzden ulaşabilirsiniz.
Eğitimimiz modül bazında katılım sağlayabileceğiniz şekilde hazırlanmıştır. 

Eğitimin İçeriği: 
Modül 3: Kültürel Kamusal Alandan Politik Kamusal Alana Geçiş
Üçüncü modül kültürel kamusal alandan politik kamusal alana geçişin ele alınmasıyla başlayacaktır. Bu süreç içinde özellikle Romanın rolü üzerinde durulacak ve Ulusal Alegori kavramı özellikle incelenecektir. Daha sonra o ana kadar ele aldığımız konularla Türkiye’deki bazı tartışma temaları arasında ilişkiler konuşulacaktır. Doğu/Batı tartışması, “yerli ve milli” reaksiyonu bu temalardan bazıları olacaktır. Bu tartışmalar Kültürel İktidar temasıyla bağlantılandırılacaktır. Modül sonunda ise sorunların çözümüne yönelik olarak gerekli olan tutumlar, kurumlar ve disiplinler üzerinde durulacaktır.

Her ders haftada bir gün, 45 dakikalık iki oturumdan oluşur. İki oturum arası 15 dakika ara verilecektir. İkinci bölümün son 15 dakikası soru cevap için ayrılmıştır. 

1. Hafta - 02 Kasım:
Kamusal Alan-Roman-Ulusal Alegori

2. Hafta - 09 Kasım:
Doğu/Batı- Gelenek- Yerlilik

3. Hafta - 16 Kasım
Kültür Savaşları- Kültürel Hegemonya

4. Hafta - 23 Kasım:
Uzun Devrim-Sosyoloji-Kültürel Çalışmalar

- Herhangi bir sorunuz olursa iletişim bölümünde verilen tel. numarasından bize ulaşabilirsiniz.
- Kaydınız tamamlandığında her hafta ders günü yeni zoom bağlantınız whatsapp üzerinden yollanacaktır. Numaramızı telefon rehberinize kayıt ettiğinizden emin olunuz. Her ders günü mesajlarınızı kontrol ediniz.
- "Sık Sorulan Sorular" (SSS) bölümünde işleyiş ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.


- Eğitim içeriği telife tabi olduğundan ses ve görüntü kaydı yapılmamasını rica ediyoruz.
- Görsel: Melek Celal Sofu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kadın günümüzde  İstanbul Resim Heykel Müzesi Kolleksiyo'nunda bulunmaktadır.