Ön başvuru yaptığınızda bilgi vermek için sizinle bağlantıya geçilecektir. 
Başvurunuzu tamamlamak isterseniz kayıt olduktan sonra çıkan sayfadaki adımları takip edebilirsiniz.

Tüm Program:  I  Tek Ders Giriş:
Eğitimimiz 4 ders olup toplam süresi 8 saattir. 

Eğitimin Konusu:
“Geleneğin Dehası” başlıklı eğitim dizimizde dahi dediğimiz organizmanın daima sosyal bir kontekstte başka ustalarla, yani geleneğin dehasıyla etkileşim içinde varolabildiğini anlatacağız. Bunun için ilk hafta geleneğin dehası, temellük, çağın ruhu ve kontekst gibi bazı temel kavramlar üzerinde durup sonrasında farklı dönemlerden, farklı ekollerden ve hatta farklı sanat alanlarından etkileşime giren yaratıcıların, bu etkileşim sayesinde nasıl dahi mertebesine yükseldiklerini inceleyeceğiz.

Her kuşak kadim metinlerle yeniden ilişki kurar, kadim metinleri dönüştürür ve onlardan etkilenir. Bu nedenle kadim metinlerin yorumları çağlar ve kuşaklar için asla eşit ölçüde aynı kalamaz. Bir sanat tarzı, onun cisimleştiği belirli bir metin aynı kalsa da intikal süresince aynı kalamaz. O vakit geleneğin dehası aslında sanat eserinin biriken anlamıdır. Bu anlam, her çağ ve kuşak tarafından kurulan her yeni ilişkiyle işlenir, çoğalır ve zenginleşir.

Deha, orijinal sanat eseri üretebilme becerisi veya yeteneği değil, mevcut bir geleneğin mevcut kaynaklarını benzersiz ve farklı bir biçimde yeniden işleme yahut okuma kabiliyetidir. Bu kabiliyet, geleneği basitçe olduğu gibi taklit etmez. Deha, geleneği genişletme ve kendi kavrayışına uygun yeni ifade formları yaratma kapasitesiyle kendini gösterir. Bu manada yaratıcı dehanın ortaya koyduğu özgün eser hem bireyseldir hem de ilişkiye girilen geleneğin yeni bir yorumudur. Bu sanat eseri eşsiz olduğu (taklit olmadığı) ölçüde geleneği yansıtır ve geleneği yansıttığı ölçüde de eşşizdir (taklit değildir).

Genelde sanat tarihi, özeldeyse edebiyat tarihi içindeki ölümsüz eserlerin ve yaratıcıların birbirleriyle ilişkilerinin, “gelenek” dediğimiz dinamik sosyal ağ üzerinden ele alınacağı bu eğitim dizisinde, “deha”nın hikâyesi orijinal sanat eseri üretebilme becerisi veya yeteneği olarak değil, mevcut bir geleneğin mevcut kaynaklarını benzersiz ve farklı bir biçimde yeniden işleme yahut okuma kabiliyeti olarak anlatılacaktır.

Eğitimin İçeriği: 
Her ders haftada bir gün, birer saatlik iki oturumdan oluşur. İki oturum arası 10 dakika ara verilecektir. 

1.Hafta-7 Aralık
Geleneğin dehası, temellük ve kontekst

2. Hafta-14 Aralık
Senfonik Edebiyat - Shakespeare, Tolstoy, Aleksiyeviç

3. Hafta- 21 Aralık
Etkilenme ve Meydan Okuma - Velazquez, Goya, Picasso, Dali

4. Hafta -28 Aralık
Bilimkurgu ve Antropoloji -  Le Guin, Levi-Strauss, Geertz

- Herhangi bir sorunuz olursa iletişim bölümünde verilen tel. numarasından bize ulaşabilirsiniz.
- Kaydınız tamamlandığında her hafta ders günü yeni zoom bağlantınız whatsapp üzerinden yollanacaktır. Numaramızı telefon rehberinize kayıt ettiğinizden emin olunuz. Her ders günü mesajlarınızı kontrol ediniz.
- "Sık Sorulan Sorular" (SSS) bölümünde işleyiş ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.


- Tüm eğitime katılan öğrencilerimize Katılım Belgesi mail yolu ile gönderilecektir.
- Eğitim içeriği telife tabi olduğundan ses ve görüntü kaydı yapılmamasını rica ediyoruz.