Yeni sistemimizle, kaydedilmiş derslerimize istediğiniz zaman ulaşabileceksiniz.
Ön başvuru yaptığınızda bilgi vermek için sizinle iletişime geçilecektir. Dilerseniz 0532 374 1846 iletişim numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.

- Dört derslik tüm programı alan katılımcılarımıza Katılım Belgesi mail yoluyla yollanacaktır.
- Tek ders veya tüm programı alan katılımcılarımız için soru cevap olanağı sağlanacaktır.
- Taner Beyter'in kaynak önerileri her ders videosunun sonunda verilmiştir.

Konu ve İçerik:
Bilgi Felsefesi ya da Epistomolojiye giriş niteliğinde olan bu serimizde öncelikle Analitik Felsefenin tanımı ve  kıta felsefesiyle farklılarını ele alıp, bilgi felsefesine giriş yapacağız. Kısaca bilgiyle ilgilenen felsefe dalı olarak geçen epistomolojinin kapsamı, ele aldığı konular, epistemologların bu konuları nasıl ele aldıklarını inceleyeceğimiz dört derslik bu dizimiz için aşağıda hocamız Taner Beyter'in ( özgeçmiş için tıklayınız) kaleme aldığı program içeriğini bulabilirsiniz. Güncel yayınları için : Öncül Analtik Dergisi web sayfası: onculanalitikfelsefe.com (tıklayınız) ve evrimagaci.org (tıklayınız)

Bir şeyi "bilmek" ne demektir? Anılarınızın gerçek olduğunu bilmek, Tanrı’nın var olduğunu (veya var olmadığını) "bilmek", şu an bu yazıyı okuduğunuzu "bilmek", arkadaşınızın size borcu olduğunu "bilmek" veya şu an bir bilgisayar oyunu karakteri olmadığınızı "bilmek": Bunları nasıl bilirsiniz? Bu sorular hala epistemik olarak değerini koruyor; ancak onlara yenilerini de eklemeye başladık. Bilmenin toplumsal arka planında neler vardır? İnançlarımız nasıl oluşur ve nasıl yayılır?

Çoğu zaman bilgi hiyerarşimizin en üstüne olduğunu düşündüğümüz bilimsel bilgiye atıfla, bilgi çağında yaşadığımızı söyleriz. Fakat bu çağ çok fazla yanlış inanç ve komplo teorilerine de eşlik ediyor. Var olan bilgi manzaramızı daha iyi anlamak ve ödevlerimizi tespit etmek için çağdaş epistemolojide (Bilgi felsefesi) birçok farklı yeni yaklaşım doğmuştur. Dört derslik programımızda;

Bilgi ile etik arasındaki ilişki, erdem epistemolojisi,

Bilginin toplumsal dolaşımı ve yanlış inançların doğasına dair sosyal epistemoloji,

Bilen özneler ile cinsiyet ilişkileri arasında meseleye dair feminist epistemoloji,

Bilginin evrimsel ve bilimsel boyutu için ise evrimci epistemoloji başlıklarıyla çağdaş epistomolojiye (Bilgi felsefesi) giriş yapacağız.

Dört derslik tüm program yaklaşık 3 saattir.

1.Ders:
Analitik Felsefe Nedir?
Bilgi Felsefesine Giriş, Kapsam ve Meseleler

2.Ders:
Sosyal Epistomoloji (Bilgi ve Toplum) ve
Erdem Epistomolojisi (Bilgi ve Etik)

3. Ders:
Feminist Epistomoloji (Bilgi, Cinsiyet İlişkileri)

4. Ders:
Evrimci Epistomoloji (Bilginin Evrimsel ve Bilimsel Boyutu)
Komplo Teorileri ve Yanlış Akıl Yürütmeler (Bilginin Doğası ve Bilişsel Süreçler)

* Görsel: Görsel temsilidir. Tablo, "Manner of Rembrandt Harmensz. van Rijn" tarzında, isimsiz bir sanatçı tarafından yapılmış olup 2018 yılında Christie's tarafından satışa sunulmuştur.

Tüm programı veya istediğiniz haftayı hediye etmek isterseniz detaylar için iletişim bölümündeki numaradan bize ulaşabilirsiniz.

Program içeriği telife tabi olduğundan ses ve görüntü kaydı yapılmamasını rica ediyoruz.

Ders101 Bilim Kültür Sanat Eğitim Platformu tarafından düzenlenen tüm seminerlerde kullanılan sabit veya hareketli görüntülere, ses ve görüntü kayıtlarına, metinlere ve diğer her türlü bilgi-belgeye etkinliğe kayıtlı kişiler dışında erişilmesi; indirilmesi, kopyalanması, çoğaltılması, üçüncü kişilerle paylaşılması kanun ve mevzuat hükümlerine aykırı olup, suç unsuru teşkil eder.

Video ve ses kayıtlarının indirilmesi, çoğaltılması, kopyalanması, yayılması, üçüncü kişilerle paylaşılması halinde fikir ve sanat eserleri kanunlarından doğan maddi ve manevi haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.